Nota Nota Nota CI Studio Pulsar Logo Nota Nota Nota
Note Animacija
MED-EL Logo

NAŠA PONUDA KOHLEARNIH IMPLANTATA

 

NAJNOVIJA TEHNOLOGIJA KOHLEARNIH IMLANTATA

 

I100 ELEKTRONIKA

 

I100 elektronika je dizajnirana da omogući beskompromisnu preciznost u prenosu zvučne informacije do slušnog nerva. Sofisticirana I100 elektronska platforma donosi MED-EL korisnicima mogućnost korišćenja najbržih i najefikasnijih trenutno dostupnih strategija za audio kodiranje. Ona je vrlo fleksibilna i omogućava MED-EL korisnicima da budu pripremljeni da iskoriste tehnološke inovacije budućnosti.

Pulsar Implant Skica

100% DIZAJN NA ČIPU

 

MED-EL kohlearni implantati sadrže visoko unapređene elektronske komponente sadržane u jednom mikročipu. Prilagođen ASIC mikročip (Application Specific Integrated Circuit) omogućava procesiranje veće količine informacija dok se zahtevi za energijom održavaju na minimumu. Sa svom elektronikom na ASIC mikročipu, I100 tehnologija je dizajnirana da obezbedii trajniju i energetski efikasniju elektronsku platformu.

I100 cip

 

PRECIZNA STIMULACIJA

 

I100 ima 24 nezavisna izvora struje, koji omogućavaju visoko preciznu i tačnu stimulaciju celom dužinom kohlee. Istraživanje je pokazalo da je optimalna brzina stimulacije ona koja uzrokuje odgovor slušnog nerva kao u normalnom uvu. MED-EL kohlearni implantati su dizajnirani da što približnije podražavaju prirodni način prenosa zvuka, tako da brzina stimulacije idealno odgovara sposobnostima slušnog nerva. Svaka platinasta žica debljine dlake je izolovana kristalima rubina za visoko precizan prenos stimulacije do kontakta elektrode.

Izolacija sa Rubinima u Kohlearnom Implantu

 

IMPLANTAT SA TITANIJUMSKIM KUĆIŠTEM, MRI BEZBEDAN PRI JAČINAMA DO 1.5T BEZ UKLANJANJA MAGNETA

 

MED-EL CONCERTO - težina 7.6g

Concerto Implant

 

IMPLANTAT SA UNAPREĐENIM TITANIJUMSKIM KUĆIŠTEM, MRI BEZBEDAN PRI JAČINAMA DO 3T BEZ UKLANJANJA MAGNETA

 

MED-EL SYNCHRONY - težina 7.6g

Synchrony Implant

 

SIGURAN I POUZDAN DIZAJN IMPLANTATA

 

MED-EL kohlearni implantati su dizajnirani prema visokim standardima bezbednosti za dugoročnu pouzdanost, trajnost i performanse. Obimno istraživanje i razvoj, materijali najvećeg kvaliteta, rigorozne procedure testiranja i analize pogonskih podataka garantuju MED-EL korisnicima najbezbedniju i najdelotvorniju raspoloživu tehnologiju. MED-EL kohlearni implantati uključuju razne specijalne karakteristike za beskompromisnu bezbednost: jedinstveni implant ID, 100% dizajn na čipu, iscrpnu proveru integriteta, izlazne kondenzatore i MRI bezbednost - bez dodatne hirurške intervencije za uklanjanje magneta.

MED-EL Proizvodnja

 

DOKAZANA POUZDANOST

 

MED-EL kohlearne implantate odlikuje optimizovano titanijumsko kućište izvanredne biokompatibilnosti i dokazane visoke pouzdanosti..

 

Najnoviji kohlearni implantat kompanije MED-EL - SYNCHRONY je do sada zabeležio tehničku pouzdanost od 100%.

 

SYNCHRONY implantat ima titanijumsko kućište debljine 4.5mm, što ga čini idealnim izborom kako za bebe tako i za odrasle osobe. Takođe je i prvi implantat na svetu koji se može podvrgnuti MRI snimanju pri jačini od 3.0 Tesla bez potrebe za vađenjem magneta, ali i sam magnet se može pre snimanja ukloniti ukoliko je to potrebno.

 

JEDINSTVENI IMPLANT ID

 

Svaki MED-EL kohlearni implantat odlikuje jedinstveni identifikacioni obrazac koji može biti prepoznat i verifikovan. Ovo obezbeđuje da su programi, takođe poznati pod nazivom "mape", kodirani i mogu se koristiti isključivo sa implantatom koji ima odgovarajući serijski broj, tj ID.

 

MRI BEZBEDNI BEZ UKLANJANJA MAGNETA

 

Mnogi korisnici kohlearnih implantata će zahtevati MRI (Magnetna Rezonanca) analizu u nekom trenutku svog života, tako da je MRI kompatibilnost bitan podatak prilikom izbora kohlearnog implantata.

MRI  MED-EL Elektroda

MED-EL kohlearni implantati su MRI bezbedni¹ na 0.2, 1.0, 1.5 i 3.0² Tesla:

   :: Nema potrebe za hirurškom intervencijom uklanjanja i premeštanja unutrašnjeg magneta

   :: Nema reza ili otekline zarastanja nakon MRI analize

   :: Vreme oporavka ne deluje na korišćenje implantata ili njegovo funkcionisanje

   :: Nema dodatnog rizika za pacijenta

   :: Nema značajnog uticaja na kvalitet MRI snimka

 

¹ Kontaktirajte MED-EL ili CI Studio Pulsar d.o.o. pre zakazivanja MRI pregleda radi savetovanja.

² SYNCHRONY implantat podržava i 3.0 Tesla, ostali implantati maksimalno 1.5 Tesla.

 

 

UNAPREĐENI DIZAJN ELEKTRODE

 

MED-EL je na čelu industrije kohlearnih implantata u obezbeđivanju mekih i fleksibilnih elektrodnih nizova za duboku inserciju uz maksimalnu zaštitu delikatnih struktura unutrašnjeg uva. Široka ponuda elektroda obezbeđuje savršeno poklapanje sa kohleom svake osobe - uključujući rešenja za kohlearnu osifikaciju i za osobe sa preostalim sluhom. Nova FLEX serija elektrodnih nizova je još više fleksibilna i atraumatična. FORM serija elektrodnih nizova je posebno dizajnirana za deformisane kohlee.

 

MED-EL je jedini proizvođač slušnih implantata na svetu koji nudi elektrodni niz maksimalne dužine 31.5 mm, koja praktično pokriva celu dužinu kohlee kod većeg broja osoba. Istraživanja su pokazala da je pokrivenost cele kohlee jako bitna za razumevanje i razvoj govora.

 

MED-EL je takođe i jedini proizvođač slušnih implantata na svetu koji u ponudi ima čak 11 različitih elektrodnih nizova!

Elektrodni Niz

MED-EL KOHLEARNI IMPLANTATI SU DOSTIPNI SA JEDANAEST RAZLIČITIH ELEKTRODNIH NIZOVA:

 

1. Standard (31.5 mm)

2. Medium (24 mm)

3. Compressed (15 mm)

4. FLEXsoft (31.5 mm)

5. FLEX28 (28 mm)

6. FLEX24 (24 mm) - za EAS Sistem kod osoba sa preostalim sluhom

7. FLEX20 (20 mm)

8. FORM19TM (19 mm)

9. FORM24TM (24 mm)

10. SPLIT - podeljen na dva dela, pogodan za teško osifikovane kohlee

  - 1. deo (9.6 mm)

  - 2. deo (7.4 mm)

11. ABI - Implantat Moždanog Stabla, za osobe kojima slušni nerv ne funkcioniše

 

 

 

NAJNOVIJA TEHNOLOGIJA AUDIO PROCESORA

 

 

MED-EL OPUS 2 Audio Procesori

 

Kohlearni Implant Sistem ne može da funcioniše bez odgovarajućeg Audio Procesora. MED-EL nudi ražličite modele audio procesora koji će zadovoljiti potrebe svake osobe. Svi MED-El audio procesori su kompatibilni sa svim MED-EL kohlearnim implantatima. Budući korisnik MED-EL implant sistema bira odgovarajuću kombinaciju implantata i procesora prema svojim specifičnim potrebama, a prema savetu stručnog osoblja (hirurga, ORL specijaliste i defektologa).

 

MED-EL audio procesori podržavaju napredne strategije za kodiranje HDCIS, FSP, FS4 i FS4-p. Za razliku od ostalih proizvođača, poseduju mogućnost paralelne stimulacije svih 24 elektroda (stimulacija svih elektroda u istom trenutku), što prenos zvuka kroz slušni nerv čini prirodnijim, za razliku od sekvencijalne stimulacije koju koriste ostali proizvođači (stimulacija jedne po jedne elektrode). Uz pomoć paralelne stimulacije dve susedne elektrode kreiraju jednu virtuelnu, koja se tada može "pomerati" od jedne ka drugoj, što omogućava aktiviranje 250 virtuelnih spektralnih opsega na celoj dužini elektrodnog niza.

 

MED-EL audio procesori efektivno pokrivaju frekventno područije od 70Hz do 8500Hz kojim se precizno može upravljati pomoću 250 podesivih spektralnih opsega uz ulazni dinamički opseg od 78dB (28dB - 106dB SPL).

 

 

AUDIO PROCESOR SA DALJINSKOM KONTROLOM INTEGRISAN U JEDNU JEDINICU - OTPORAN NA PRSKANJE VODOM, PRAŠINU I VLAGU (IP54)

 

MED-EL RONDO 2

 

RONDO 2 audio procesor je korak napred ka smanjenju dimenzija i težine, uz istovremeno poboljšanje performansi. Za razliku od prethodne generacije, RONDO 2 sada ima IP54 rejting, što znači da je vaš procesor zaštićen od vlage, kiše i znoja. Poseduje sistem automatske regulacije zvuka - Automatic Sound Management. Baterija je litijum-jonska, integrisana, puni se bežičnim putem i omogućava do 18 sati korišćenja sa jednim punjenjem. Konfiguriše se korišćenjem malog FINETUNER daljinskog upravljača. Dostupan sa 34 različitih maski, mat ili sjajne površine, po vašem izboru.

Težine 14.9 grama.

 

RONDO 2 Audio Procesor RONDO 2 Audio Procesor

 

RONDO 2 Audio Procesor

 

ZAUŠNI AUDIO PROCESOR SA DALJINSKOM KONTROLOM - OTPORAN NA PRSKANJE VODOM, PRAŠINU I VLAGU (IP54)

 

MED-EL SONNET

 

SONNET audio procesor je naslednik prethodne generacije - OPUS2. Poseduje sve do sada proverene karakteristike OPUS 2 i OPUS 2XS, uz pregršt novih opcija. SONNET ima IP54 rejting, što znači da je vaš procesor zaštićen od vlage, kiše i znoja. Poseduje dva mikrofona i unapređeni sistem automatske regulacije zvuka - Automatic Sound Management 2.0. Ima integrisan novi 2.4GHz sistem za bežično povezivanje. Konfiguriše se korišćenjem malog FINETUNER daljinskog upravljača. Kao i OPUS 2XS koristi 2 cink-vazduh baterije tipa 675. Dostupan u 6 osnovnih boja, uz mogućnost dodatne personalizacije.

Težine 10.6 grama*.

 

*Postoji verzija manjih dimenzija sa punjivom baterijom težine 8.1 grama.

 

SONNET Audio Procesor

 

AUDIO PROCESOR SA DALJINSKOM KONTROLOM INTEGRISAN U JEDNU JEDINICU

 

MED-EL RONDO

 

RONDO je prvi CI audio procesor na svetu koji objedinjuje sve delove unutar jedinstvenog kućišta zaobljenog oblika. Kalem, magnet, kontrolna jedinica i baterijski odeljak su spojeni u kompaktan dizajn. Koristi 3 cink-vazduh baterije tipa 675. Kontroliše se lako i precizno pomoću FINETUNER daljinskog upravljača. Dostupan u 4 boje.

Težine 18.5 grama.

 

Rondo Audio Procesor

 

ZAUŠNI AUDIO PROCESOR SA DALJINSKOM KONTROLOM

 

MED-EL OPUS 2 XS

 

OPUS 2 XS karakterišu jednostavne linije i elegantan dizajn. Korišćenjem malog FINETUNER daljinskog upravljača fino podešavanje zvuka nije nikada bilo jednostavnije. OPUS 2 XS je dostupan u 13 senzacionalnih boja. Fleksibilne je konstrukcije, pa se vrlo jednostavno može rasklopiti i prilagoditi kako za korišćenje kod beba i male dece tako i kod odraslih. Napaja se putem 2 cink-vazduh baterije tipa 675.

Težine 9.4 grama.

 

OPUS 2XS Audio Procesor

 

 

Za ostale MED-EL proizvode kontaktirajte NAS ili posetite SAJT PROIZVOĐAČA.

 

 

O KOMPANIJI MED-EL

 

Vizionarska Kompanija

 

MED-EL kohlearni implantati su rezultat inovativne tradicije istraživanja poslednjih 35 godina. Otkako su njeni osnivači razvili jedan od prvih kohlearnih implantata 1975. godine, MED-EL je neprekidno postavljao standarde za tehnološki unapređena slušna rešenja. MED-EL kohlearne implantate trenutno koriste hiljade dece i odraslih u preko 100 zemalja širom sveta.

 

Sedište kompanije MED-EL je u gradu Insbruku u Austriji, gde se nalazi i pogon za istraživanje i proizvodnju implantata i audio procesora.

 

Za izradu svojih implantata MED-EL koristi isključivo najkvalitetnije, najpouzdanije i najizdržljivije materijale kao što su: Titanijum, Nitinol, Zlato, Platina, Iridijum, Safir, Kristali Rubina, Keramika visoke izdržljivosti, Teflon, Medicinski Silikon,...

 

MED-EL Proizvodnja MED-EL Logo

 

Made in Austria Logo

 

 

CI Studio Pulsar

 

© 2003 - 2019 CI Studio Pulsar d.o.o.